Blog
ŠALTA ARBATA: VISI JOS PARUOŠIMO BŪDAI

Šalta arbata yra labai mėgstamas gėrimas, ypač vasarą, idealiai tinkantis atsivėsinti karštomis dienomis.
Nesvarbu, ar tai persikų ar citrinų skonio arbata, visada malonu gurkšnoti stiklinę draugų kompanijoje.
Prekyboje yra keletas paruoštų naudoti šaltos arbatos mišinių, skirtų šaltai arbatai ruošti, taip pat nesunku rasti žinomų prekių ženklų šaltos arbatos gėrimų buteliukuose.
Tačiau prekyboje randami arbatos buteliai ne visada atitinka mūsų skonį, ypač kai kurios savybės miglotai primena arbatos su citrina ar persiku skonį. Taip yra todėl, kad jie dažniausiai yra vandens, cukraus ir kvapiųjų medžiagų mišiniai.
Ledinės arbatos ruošimas namuose – geriausias sprendimas tiems, kurie nori gero gėrimo, atspindinčio tikrąjį arbatos skonį.
Tačiau prieš sužinodami, kaip ją paruošti šaltą arbatą namuose, pažiūrėkime į kitą greitą būdą, kaip pasigaminti tobulos, originalaus skonio šaltos arbatos.
Šaltos arbatos kapsulės
Šiandien daugelis savo namuose turime daugiafunkcinius kavos aparatus. Tačiau retas žino, kad galima nusipirkti ir kitų gėrimų, kurie nėra kava, kapsules ir paruošti juos vos per kelias sekundes.
Tačiau, kadangi ne visuose kavos aparatuose ši galimybė yra, visada rekomenduojame perskaityti informaciją apie savo kavos aparatą ir išsiaiškinti, ar prekyboje yra ledinės arbatos kapsulių tinkančių jūsų aparatui.
Pavyzdžiui, Dolce Vita šaltos arbatos su citrinomis (arba persikais) kapsulės yra suderinamos su Nespresso® aparatais, jos išskiria malonų ir intensyvų skonį.
Arbata su šiomis kapsulėmis paruošiama per kelias sekundes, tereikia į aparatą įdėti kapsulę ir įjungti aparatą. Iš vienos kapsulės paruošite 200 ml arbatos stiklinę.
Tai patogus pasirinkimas, nes kaina už arbatą yra labai maža, be to, gėrimas išlaiko visus originalius aromatus ir šviežumą, skirtingai nei šaltos arbatos buteliukai iš prekybos centro.
Kaip namuose pasigaminti litrą šaltos arbatos
Kita vertus, jei norite pasigaminti šaltos arbatos namuose, turėsite užsivirinti vandens. Vandeniui verdant į puodą įdėkite 3 šaukštus cukraus arba natūralaus saldiklio ir maišykite, kol vanduo pradės stipriai virti.
Išjunkite ugnį ir įdėkite 3 arbatos maišelius arba du šaukštus birios arbatos. Palaukite 4-5 minutes, tada išimkite arbatos maišelius arba viską perfiltruokite ir palikite atvėsti.
Kai atvės, į arbatą supilkite norimą kiekį išspaustų citrinos sulčių. Taip pat galite pridėti mėtos šakelę, kuri arbatai suteiks gaivumo.
Jei norite paruošti šaltą arbatą su persikais, procedūra yra tokia pati, bet, vietoje citrinos sulčių, turite įdėti persiką gabalėliais, palikti persiką arbatoje kelioms valandoms ir tada filtruoti.
Arbatą galite laikyti šaldytuve arba, jei norisi dar šaltesnės, galima supilti į ąsotį su ledukais.