Blog

KUO PAKEISTI PIENĄ RYTE: IDĖJOS IR PATARIMAI GĖRIMŲ ALTERNATYVOMS

Pusryčiai yra svarbiausias  dienos valgis, būtinas norint pažadinti kūną po ilgo nakties poilsio ir pasikrauti energijos, reikalingos dienos darbams.

Tačiau įprotis gurkšnoti paprastą espreso kavą  ir skubėti į pašėlusį dienos ritmą yra plačiai paplitęs. Tai neteisingas pasirinkimas, tikra klaida mitybos požiūriu: geriant kavą tuščiu skrandžiu jau ryte padidėja alkio jausmas, dėl to sumažėja energijos ir per pietų pertrauką yra suvartojamas per didelis kiekis maisto.

Dažniausias gėrimas tiems, kurie ruošia pusryčius namuose, neabejotinai yra  pienas  – jis gali būti geriamas ir vienas, ir naudojamas kavoje. Pienas yra maistingas gėrimas, suteikiantis reikiamos energijos, tačiau ne visi jį vertina ir ne visi jį gali gerti, pavyzdžiui, tie kurie netoleruojantiems laktozės.

Tokiais atvejais būtina rasti alternatyvų, kaip pakeisti pieną neprarandant reikiamų kalorijų ir energijos. Pažiūrėkime, kaip tai padaryti.

Alternatyvūs pusryčiai, kaip pakeisti  pieną

Dažnai tie, kurie negali gerti pieno, linkę praleisti pusryčius, renkasi paprastą kavą, tačiau ją galima rinktis daugybę kitų gėrimų.

Tie, kurie netoleruoja arba nori  pakeisti pieną, gali rinktis sojų pieną, ryžių pieną ar migdolų pieną, kurį nesunkiai galima įsigyti bet kuriame prekybos centre.

Specializuotose ekologiškose parduotuvėse taip pat galite rasti džiovintų vaisių, kokosų ir kanapių sėklų pieno.

Jei norite pieną pakeisti klasikinėmis alternatyvomis, pasirinkimas tikrai didelis. Visus gėrimus galima gerti prie gero kruasano, brioche bandelių, džiūvėsių, pyrago gabalėlio ar sausainių.

Alternatyvūs pusryčiai be  pieno  nereiškia atsisakymo vartoti visus kitus pusryčių produktus.

Kava

Espreso  kava  yra nepakeičiama beveik visiems kavos mėgėjams. Espreso kavą galima gerti kartu su pusryčiais. Ji taip pat pasirinkta dėl jos paruošimo greičio – espreso kavą paruošti užtrunka vos kelias minutes naudojant mokos kavinuką arba kelias sekundes naudojant espreso kavos aparatą su kapsulėmis, pavyzdžiui, Dolce Vita.

Karšta arba šalta arbata

Karšta arba šalta arbata, kad ir koks būtų jos skonis, yra puikus pieno pakaitalas. Malonus ir lengvas gėrimas, kuris, vartojamas su kitais maisto produktais, skatina sotumo jausmą.

Žolelių arbata

Žolelių ar raudonųjų vaisių užpilas yra ne tik labai malonus gomuriui, bet ir sveikas įprotis dėl daugelio naudingų šios rūšies vaisių savybių. Šio gėrimo privalumas yra tas, kad jį galima paruošti ir didesniais kiekiais ir nešiotis butelyje ar termose, gurkšnoti visą dieną, nerizikuojant suvartoti per daug kofeino.

Vaisių ir daržovių ekstraktai ir kokteiliai

Tiek vaisių ir daržovių ekstraktai, tiek kokteiliai  yra tikras energijos šaltinis. Išgėrus šiuos gėrimus, kūnas atsinaujina, o diena prasideda maloniu, gaiviu ir vaisiniu skoniu.