Blog
CAPPUCCINO, LATTE MACCHIATO IR LATTE: KOKIE ŠIŲ GĖRIMŲ SKIRTUMAI?

Italai dažnai pusryčiauja kavinėse, nesvarbu, ar tai būtų darbe, ar mieste, sėdėjimas prie stalo su karštu gėrimu bei raguoliu yra vienas iš nepakeičiamų įpročių.
Taip pat tai yra pretekstas pasimėgauti atsipalaidavimo akimirka prieš pradedant dieną ir įsilieti į pašėlusį tempą bei įtemptus grafikus.
Kavinės meniu visada yra labai gausus, įskaitant raguolius, brioche bandeles ir visų rūšių desertus, todėl jums pasirinkimo tikrai netrūks.
Kalbant apie gėrimus: ar tai būtų kava, macchiato, cappuccino ar latte, poreikis pasilepinti yra lengvai patenkinamas.
Bet kuo skiriasi latte, macchiato, cappuccino? Daugelis mano, kad jie yra vienodi, bet iš tikrųjų taip nėra, net jei pagrindiniai ingredientai yra tie patys.
Esminiai cappuccino, latte macchiato ir latte kavos skirtumai yra būtent paruošimo metodikoje. Sužinokime daugiau.
Latte macchiato
Latte macchiato dažnai painiojamas su kapučino. Yra dviejų rūšių latte macchiato: vienas su pieno grietinėle ir kava, o kitas su pieno grietinėle, pienu ir kava. Pirmajame kavos procentas didesnis, o antrajame – ne daugiau kaip 200 ml kavos.
Paruošimui pieną reikia pakaitinti ir išplakti, kad susidarytų labai minkštos putos, panašios į pieno kremą.
Tada pripildoma taurė ir, jei pageidaujama, įpilama dar šiek tiek pieno ir keli lašai kavos, kurie tik papuoš gėrimą.
Skanų latte macchiato taip pat galite paruošti su savo Nespresso kavos aparatu ir DolceVita „Macchiato“ suderinamomis kapsulėmis.
Cappuccino
Cappuccino yra vienas populiariausių gėrimų, kurį galima pasigaminti ir namuose. Jį sudaro 25 ml kavos ir 125 ml garuose virinto pieno putų, patiekiamas žemame ir plačiame puodelyje.
Pieno temperatūra neturi būti žemesnė nei 55 laipsniai, tačiau, norint gauti dar karštesnį gėrimą, ji gali būti ir aukštesnė.
Kita vertus, jei norite greitai ir lengvai paruošti tobulą kapučino net namuose, dėka DolceVita suderinamų kapučino kapsulių tai gali padaryti savo kavos aparatu.
Galimi įvairūs kapučino tipai: kapučino su nugriebtu pienu, be kofeino, tamsus kapučino, šviesus kapučino ir kapučino su šaltu pienu ir karšta kava.
Be to, kapučino galite paruošti savo kavos aparatu, pavyzdžiui, su DolceVita kapučino kapsulėmis, suderinamomis su Dolce Gusto sistema.
Pagal asmeninį skonį kapučino galima praturtinti kakavos milteliais, cinamonu ar ruduoju cukrumi.
Caffe latte
Caffe latte dažnai painiojama su latte macchiato, daugelis mano, kad tai yra tas pats dalykas. Prancūzijoje ji vadinama „caffè au lait“ ir laikoma kapučino, bet be putos.
Ispanijoje ji vadinamas „caffè con leche“ ir, kaip ir prancūzai, tai interpretuoja kaip kapučino su ¼ pieno ir 1/5 espreso. Caffe latte patiekiama didesniame puodelyje. Tačiau iš esmės puodelis daugeliu atvejų yra toks pat kaip ir kapučino.