Blog

ŽALIOJI ARBATA SU MĖTOMIS: SAVYBĖS IR NAUDA

Mėgstantys gerti arbatą ir vertinantys gėrimo skonį, kuris visada patiko tiek patyrusiems žinovams, tiek retkarčiais geriantiems, nepraleis progos  bent kartą paragauti mėtų arbatos. 

Išgirdę apie arbatą dažniausiai iš karto susiejame su jos klasikiniausiu skoniu, galbūt kartu su sviestinių sausainių skoniu, kuris buvo vartojamas klasikinės angliškos arbatos laikais. Tačiau ši  mėtų versija yra šviežia ir skani  , be kita ko, be skonio, dėl savo savybių ji yra  naudinga  organizmui. 

Mėta iš tikrųjų yra augalas, turintis daug savybių (pavyzdžiui, daug vitaminų A ir C), kurios kartu su žaliosios arbatos antioksidantais suteikia gyvybės sveikam gėrimui, kuris naudingas žmogaus organizmui.

Dabar aptarkime visas  žaliosios arbatos savybes ir naudą  .

Kokios yra pagrindinės jos savybės?

Pipirmėčių arbata veiksmingai  kovoja su skrandžio skausmu  ir mažina erzinantį deginimo pojūtį, kai jis atsiranda. Dėl savo mentolio savybių mėta paverčia šį gėrimą žolelių arbata, kuri teigiamai padeda atlikti virškinimo procesą ir atpalaiduoti žarnyno raumenis. 

Viena geriausių jos savybių yra gaivus skonis, kurį palieka  arbata, o tai padeda išlikti labiau susikaupusiam, be to, dėl paties augalo savybių ji tampa reikšmingu sąjungininku  gerinant atmintį

Kitas svarbus bruožas, išskiriantis mėtų arbatą ir kurio nereikėtų pamiršti, yra jos gebėjimas stimuliuoti, bet visų pirma pagerinti diurezę. Tai leidžia pagreitinti virškinimo procesą ir pašalinti perteklinių atliekų kiekį iš organizmo, kaip? Vien todėl, kad mėta reguliuoja visas pagrindines žarnyno funkcijas.

Žalioji arbata su mėtomis taip pat yra puiki  priemonė nuo kosulio  , iš tikrųjų ji yra dekongestantas, padeda palengvinti sausą kosulį, peršalimą ir gerklės skausmą.

Žalioji arbata su mėtomis taip pat labai naudinga  skatinant svorio metimo procesą  . Dėl šios priežasties rekomenduojama, kai pradedate laikytis dietos.

Kaip pasigaminti žaliosios arbatos

Paruošti žaliąją arbatą su mėtomis labai paprasta ir greita, galima naudoti  nuskintus ir paliktus džiūti mėtų lapus, bet ir tuos, kurie yra šviežesni ir kurie galbūt dar nėra pakankamai išdžiūvę. Viskas, ko jums reikia, yra puodelis vandens ir du šaukštai žaliosios arbatos ir penki mėtų lapeliai. Žinoma, jei turite galimybę naudoti ekologišką, tai būtų geriau. Vanduo užvirinamas, o kai užvirs, įdedami mėtų lapeliai ir šaukštai žaliosios arbatos. Tada paliekama apie dešimt minučių pailsėti ir gurkšnoti, nepridedant cukraus taip, kad skonis būtų labiau malonus. Jei jūsų skoniui jis yra per kartaus, galite pridėti šiek tiek medaus.

Taip pat yra modernių, patogių ir naujoviškų sprendimų, tokių kaip  Dolcevita žaliosios arbatos kapsulės  .

Žaliosios arbatos pagrindu pagamintos Marrakesh kapsulės yra suderinamos su Dolce Gusto® ir Nespresso® sistemomis ir leidžia greitai ir lengvai sukurti gėrimą be cukraus, kuriame žaliosios arbatos delikatesas dera su mėtų gaivumu. 

Tiesiog įkiškite kapsulę į kavos aparatą, palaukite kelias sekundes ir galėsite mėgautis gaivinančiu žaliosios arbatos puodeliu!