Blog
UOGŲ ARBATA: RAUDONŲJŲ VAISIŲ ARBATOS SAVYBĖS IR NAUDA

Yra daugybė ritualų, kurie skatina gerą savijautą ir atsipalaidavimą. Vienas iš jų – paprastas karštos žolelių arbatos gėrimas, tai malonumas, kurį galime leisti sau bet kuriuo paros metu.
Jei karšto vandens puodelyje randame raudonų vaisių, vaisių arbatos gėrimo ritualas virsta galimybe pasimėgauti skaniu gėrimu, kuris dėl daugybės naudingų savybių yra naudingas mūsų organizmui.
Be malonaus arbatos skonio, raudonuosiuose vaisiuose yra daug naudingų veikliųjų medžiagų: jie yra priešuždegiminiai ir valantys, veikia kaip kliūtis laisviesiems radikalams ir užtikrina gerą vitaminų tiekimą. Tačiau priežasčių, kodėl jos naudingos sveikatai, sąrašas čia nesibaigia: viskas, ką reikia žinoti apie miško uogų arbatą, yra šiame straipsnyje.
Laukinių uogų arbata: kokių vaisių joje yra?
Laukinių uogų arbata yra visuotinai pripažinta viena geriausių ir sveikiausių vaisinių arbatų. Rinkoje yra daug įvairių rūšių, tačiau dažniausiai šiai kategorijai priskiriamos vaisių arbatos, kuriose yra bent vienas iš vadinamųjų „raudonųjų vaisių“.
Šių miško dovanų privalumas yra ne tik jų skonis, bet ir maistinės savybės. Tiesą sakant, juose gausu ne tik vitamino C, padedančio kovoti su ląstelėms kenksmingais laisvaisiais radikalais, bet ir polifenolių, elaginės rūgšties, elagitaninų, fitosterolių ir kitų naudingų veikliųjų medžiagų.
Pavyzdžiui, mėlynės yra antocianinų lobynas – medžiagų, kurios padeda apsaugoti kraujagysles ir, jei jos vartojamos kasdien, padeda sumažinti kraujospūdį. Kita vertus, avietėse gausu mineralinių druskų, kurios padeda pašalinti skysčius ir toksinus, todėl jos yra figūros draugas. Net gervuogėse gausu nenumatytų savybių: jos mažina cholesterolio kiekį, stiprina imuninę sistemą ir garantuoja žarnyno gerovę.
Tarp šiek tiek mažiau komercinių raudonųjų vaisių randame šunų rožę, taip vadinamą, nes seniau jos šaknys buvo naudojamos pasiutligei gydyti. Joje gausu taninų ir flavonoidų, ji vertinama kaip žarnyną sutraukianti, vazoprotektorė ir priešuždegiminė priemonė. Taip pat verta paminėti hibiscus, kuris gaunamas iš hibisko žiedų ir yra žinomas dėl savo atpalaiduojančių ir hipertenzinių savybių, serbentus, laikomus natūraliu kortizono pakaitalu, ir laukines braškes, kuriose gausu elaginės rūgšties – medžiagos, turinčios priešvėžinių savybių.
Naudingos savybės
Šiandien mums prieinami moksliniai raudonųjų vaisių tyrimai leidžia sužinoti, kuo jie gali būti naudingi mūsų organizmui. Štai visi privalumai, dėl kurių rekomenduojama gerti žolelių arbatas su uogomis:
Priešuždegiminis veiksmas
Raudonieji vaisiai, vitamino C ir polifenolių šaltinis, pasižymi puikiomis priešuždegiminėmis savybėmis ir skatina teisingą toksinių medžiagų pašalinimą iš organizmo, o tai yra naudinga nuo raumenų ir sąnarių skausmų.
Veiksminga pagalba numesti svorio
Raudonųjų uogų arbatos gėrimas skatina svorio mažėjimą, nes padeda numalšinti alkį ir leidžia greičiau deginti riebalus. Bet kokiu atveju jų vartojimas turi būti derinamas su subalansuota mityba ir fiziniu aktyvumu.
Širdies sveikata
Raudonųjų uogų vartojimas arbatos pavidalu bent tris kartus per savaitę padeda pagerinti širdies sveikatą. Privalumas – šiose uogose esantys dideli flavonoidų ir antocianinų kiekiai, kurie reguliariai vartojant padeda išvengti aukšto kraujospūdžio ir kontroliuoja procesus, dėl kurių pažeidžiamos kraujagyslės.
Vaistas nuo peršalimo
Uogose labai daug flavonoidų ir glikozidų. Šios medžiagos yra stebuklingos, nes padeda imuninei sistemai kovoti su viršutinių kvėpavimo takų uždegimais, taip pat su gripu ir sezoninėmis alergijomis.
Anti-senėjimo veiksmas
Laukinių uogų arbata yra antioksidantų koncentratas, galintis neutralizuoti laisvuosius radikalus, atsakingus už ląstelių degeneraciją ir senėjimą. Reguliarus šios arbatos gėrimas padeda išlaikyti smegenis aktyvias ir jaunas, bei išsaugo odos šviežumą.
Teigiamas poveikis akims
Raudonuose vaisiuose yra antocianozidų – medžiagų, kurios veikia antioksidaciniu ir apsauginiu poveikiu tinklainės kapiliarams.
Laukinių uogų žolelių arbata kapsulėse
Iš esmės yra du miško uogų arbatos ruošimo būdai: tradicinis, kai maišelis arba birios uogos ir žolelės užpilamas vandeniu, ir modernus, idealus ieškantiems greičio ir paprastumo.
Antrasis metodas apima kavos aparatą, kuris veikia su kapsulėmis, pvz., DolceVita linijos, suderinamomis su bet kuriuo kavos aparatu (Espresso Point®, A Modo Mio®, Nespresso®, Dolce Gusto®, Uno System®).
DolceVita kapsulės yra labai praktiškos: tereikia jas įdėti į specialų kavos aparato skyrių, jį suaktyvinti ir po kelių sekundžių uogų arbata bus paruošta gurkšnoti. „DolceVita“ siūlo platų aromatingo ir intensyvaus skonio nesaldžių gėrimų pasirinkimą, kuriais galėsite mėgautis tiek karštais, kad sušiltumėte šaltomis žiemos dienomis, tiek šaltais, kad atsipalaiduotumėte nuo vasaros karščių!
Atraskite visas Dolcevita raudonųjų vaisių arbatas:
- Uogų arbatos kapsulės, suderinamos su Nespresso®
- Miško uogų arbatos kapsulės, suderinamos su A Modo Mio®
- Uogų arbatos kapsulės, suderinamos su Dolce Gusto®
- Uogų arbatos kapsulės, suderinamos su Espresso Point®