Blog
RISTRETTO KAVA: KAS TAI YRA IR KAIP GERIAUSIAI JĄ PARUOŠTI

Šiandien kalbame apie ristretto kavą – klasikinio espreso variantą, kuriam neteisėtai būdinga daugybė klaidingų mitų ir įsitikinimų, kuriuos bandysime paneigti. Esmė ta, kad norint pagaminti ristretto kavą, neužtenka tik leisti į puodelį mažesnį kavos kiekį nei espreso kavai. Turite žinoti mišinio tipą, vandens temperatūrą ir net slėgį.
Kaip ruošiate ristretto kavą?
Jei turite profesionalų espreso aparatą , turėsite įvesti įprastą kavos kiekį, kurį naudojate įprastai kavai. Tada miltelius rekomenduojama dar šiek tiek paspausti, kad nepratekėtų per daug vandens, o kava iš tankaus ir tamsaus snapelio neišlįstų šiek tiek daugiau nei įprastai.
Šiuo metu turėsite keliomis sekundėmis sumažinti ištraukimą, būdami atsargūs , kad puodelyje neviršytumėte 20 mililitrų gėrimo . Čia tai bus tobulas ristretto!
Su moka situacija pasikeičia, net jei iš principo gaunamas toks pats rezultatas: mažesnis kiekis intensyvesnio skonio ir aromato kavos nei espreso kava . Norėdami tęsti, tiesiog įpilkite mažiau vandens į žemiau esantį skyrių, šiek tiek labiau nei įprastai spausdami miltelius.
Tada tiesiog uždėkite moką ant mažos ugnies , kad kava kiltų lėčiau ir ištraukimas vyktų intensyviau. Kita vertus, naudojant kavos pupeles, rezultatas priklauso nuo naudojamo aparato tipo . Reikia pasakyti, kad patys naujausi leidžia pasirinkti norimą kavos formatą, todėl tereikia įkišti kapsulę ir palaukti, kol aparatas sustos.
Kodėl verta mėgautis maža kava?
Kokie yra ristretto kavos pranašumai ? Kodėl jums labiau patinka ne įprastas espresas? Neabejotinai pirmoji svari priežastis yra skonio ir aromato intensyvumas, kuris apribotos kavos atveju yra neabejotinai ryškesnis. Paprastai tai yra idealus gėrimas po gausaus valgio , nes padeda virškinti. Be to, kartumas ir kofeino koncentracija suteiks kavai lengvesnio malonumo ir geresnio virškinamumo pojūtį . Taip pat yra manančių, kad tai gali padėti kovoti su blogu burnos kvapu ar slydimo jausmu, jei per daug pakeliate alkūnę.
Paprastai apribota kava, skirtingai nei trumpoji, geriama be jokio palydėjimo. Tai reiškia, kad negalima naudoti sausainių, šokolado ar šaukštelių cukraus ir saldiklio. Štai kodėl ryte nerekomenduojama gerti stiprios kavos, kartu su kvapniu įdaru brioche, kuris geriau derėtų prie espreso, macchiato ar kapučino.
Ristretto kavoje kofeino nėra daugiau nei kitose
Paplitusi nuomonė, kad stipri kava ryte yra neprilygstamas energijos koncentratas, tačiau tai ne visai tiesa. Tiesą sakant, sutrumpinus ekstrahavimo trukmę, sumažėja ir kofeino kiekis puodelyje, o kartu su desertu iš tikrųjų būtų panaikinta jaudinanti reakcija.
Net jei kava yra taurus gėrimas, leidžiami variantai, atsižvelgiant į mūsų įpročius ir skonį. Juk kiekvienas turi savo ryto ritualus , todėl laukiami pakartotiniai apsilankymai, jei jie nesusiję su klaidingais įsitikinimais, tokiais, kaip mes jums paaiškinome šiandien.
Ristretto kava, taip pat kapsulėse
Ristretto kava neabejotinai yra viena tinkamiausių rūšių tikriems kavos mėgėjams, tiems, kurie iš kiekvieno puodelio reikalauja maksimalaus aromatų ir skonių: dėl šios priežasties sukūrėme specialią Ristretto liniją.
Galima naudoti visoms pagrindinėms sistemoms („Nespresso“, „Dolce Gusto“, „A Modo Mio“, „Caffitaly“, „Espresso Point“, „Ese“, „Uno System“), „DolceVita Espresso“ ribotose kavos kapsulėse rasite visą pasirinktų Robusta kilmės iš Afrikos ir Azijos charakterį. su lengvu arabikos atspalviu, suteikiančiu Ristretto stiprų skonį, išliekantį kremą ir subtilias skrudinimo bei kakavos natas: unikalūs ir parinkti mišiniai, leidžiantys mėgautis gero ristretto malonumu bet kurioje situacijoje ir ne tik prie baro!