Blog

KARŠTAS ŠOKOLADAS: VISI BŪDAI JĮ PARUOŠTI NAMUOSE

Intensyvaus aromato ir unikalaus bei nepakartojamo skonio šokoladas yra vienas mėgstamiausių maisto produktų, net ir gėrimo pavidalu.

Karštas  šokoladas  iš tikrųjų yra vienas populiariausių gėrimų: be klasikinio varianto, laikui bėgant paplito ir kiti būdai ir receptai, siekiant gauti unikalių ir ypatingų skoninių rezultatų.

Dabar pažiūrėkime, kaip paruošti karštą šokoladą!

Šokolado gėrimų kapsulės: kaip mėgautis geru karštu šokoladu, paruoštu akimirksniu

Dažnai tradiciniam karšto šokolado paruošimui neturime laiko arba neturime reikiamų ingredientų.

Laimei, yra galimybė karštą šokoladą paruošti akimirksniu, tai – Dolce Vita kapsulės  , suderinamos su visomis pagrindinėmis kavos aparatų sistemomis (A Modo Mio®, Nespresso®, Dolce Gusto®, Espresso Point®, Uno System®).

Su „DolceVita“ galėsite patenkinti savo saldumo troškimą ir suteikti sau energijos paprastai ir patogiai: tereikia įkišti kapsulę į kavos aparatą, palaukti kelias sekundes ir mėgautis mėgstamu šokoladu. Galimi kapsulių variantai:

  • tamsaus šokolado kapsulės
  • baltojo šokolado kapsulės
  • šokolado kapsulės
  • gianduja kapsulės
  • šokoladinės mėtų kapsulės

Tačiau, jei norime pasigaminti patys, pateikiame keletą paprastų receptų.

Tamsus karštas šokoladas

Pradėkime nuo  klasikinio juodojo karšto šokolado  paruošimo – lengvo recepto, kuris suteiks didžiulį pasitenkinimą, energijos suteikiantį toniką, kuriuo galėsite mėgautis šalčiausiomis žiemos dienomis.

Ingredientai 2 puodeliams:

  • 60 g karčios kakavos miltelių
  • 30 g kukurūzų krakmolo
  • 80 g cukraus
  • 60 g juodojo šokolado gabaliukais
  • druskos
  • 500 g nenugriebto arba augalinio pieno

Į puodą suberkite karčiosios kakavos miltelius, šaukštą kukurūzų krakmolo, šaukštą cukraus ir žiupsnelį druskos, kuri pagerins kakavos skonį.

Lėtai sumaišome pieną, kad susidarytų vientisa grietinėlė ir nuolat maišome, kad kakava nepriliptų prie dugno. Kai milteliai visiškai išsilydys ir pasieksite minkštos, bet vis dar skystos grietinėlės konsistenciją, suberkite tamsaus šokolado gabalėlius, kurie ištirps, sukurdami kremiškumą ir konsistenciją.

Baltas karštas šokoladas

Skanus juodojo ir baltojo šokolado  variantas  , saldus ir apgaubiantis kaip glamonė.

Būtini ingredientai yra:

  • 60 g kukurūzų krakmolo
  • ½ vanilės ankšties
  • 500 g Pieno
  • druskos
  • 120 g baltojo šokolado drožlių

Į ruošimo indą kartu su vanilės ankštimi suberiame kukurūzų krakmolą ir žiupsnelį druskos, ant silpnos ugnies nuolat maišydami supilame pieną, kol gauname minkštą kremą. Išjungus ugnį, suberiame baltojo šokolado drožles ir maišome, kol išsilydys. Šiam receptui cukraus dėti nereikia, baltas šokoladas pats savaime yra labai saldus.

Lazdyno riešutų skonio karštas šokoladas

Jei galvojate apie ingredientą, kuris geriausiai dera su kakava, į galvą ateina vaizdas –  lazdyno riešutas. Derinys, galintis suteikti jėgos, energijos ir apgaubiančio skonio.

Šių dviejų produktų derinį karštojoje geriamoje versijoje tikrai verta išbandyti.

Šio recepto sudedamosios dalys yra:

  • 50 g nuluptų ir skrudintų lazdyno riešutų
  • 500 g pieno
  • 80 g tepamo šokoladinio kremo
  • 80 g pieniško šokolado kubelių
  • 60 g kukurūzų krakmolo

Šio tipo karšto šokolado ruošimą pradedame nuo nesmulkintų lazdyno riešutų.

Į panardinamojo maišytuvo indą suberkite lazdyno riešutus kartu su lašeliu pieno ir plakite, kol gausite smulkų mišinį, įpilkite 80 g tepamo šokoladinio kremo. Kukurūzų krakmolas ir likęs pienas – skystis, kurį sutirštiname virš liepsnos.

Kai mišinys suskystėja, suberkite pieniško šokolado kubelius, išjungę liepsną ir leiskite jiems ištirpti.

Pistacijų skonio karštas šokoladas

Naujausia tendencija – pistacijų skonio karštas šokoladas.

Pistacijų  druskingi tonai  kontrastuoja su ryškiu baltojo šokolado saldumu. Gautas skonis yra charakteringas.

Norint paruošti šį receptą, jums reikės:

  • 60 g pistacijų
  • 500 g Pieno
  • 50 g Tepamo pistacijų kremo
  • 80 g baltojo šokolado drožlių
  • 60 g kukurūzų krakmolo

Norėdami paruošti šį receptą, mes turime pašalinti pistacijų žievelę. Paprasčiausias būdas yra įdėti juos į puodą su vandeniu ir leisti žievelei suminkštėti, o tada greitai nuimti ranka.

Į panardinamojo maišytuvo indą įdėkite švarias pistacijas kartu su nedideliu kiekiu pieno, kad gautumėte minkštą mišinį, praturtinkime tepamomis pistacijomis. Kukurūzų krakmolą sumaišome su likusiu pienu ir gerai išmaišome mikseriu.

Uždedame ant ugnies, kai kremas sutirštės ir bus minkštas ir kvepiantis pistacijomis įdėkite baltojo šokolado dribsnius ir papuoškite kapotomis pistacijomis.

Čili karštas šokoladas

Šokolado ir čili pipirų  sąjunga  yra vienas iš aistros simbolių.

Mėgaujantis karšto šokolado ir aitriųjų pipirų ruošiniu, paryškinamos visos savybės, todėl verta išbandyti.

Būtini ingredientai yra:

  • 250 ml pieno
  • 50 g kukurūzų krakmolo
  • Pusė arbatinio šaukštelio raudonųjų pipirų dribsnių
  • 1 kupinas šaukštas rudojo cukraus
  • 100 gramų kakavos miltelių
  • Muskato riešutas
  • Cinamonas
  • Aitriosios paprikos kaip garnyras

Puodą su kakavos milteliais, kukurūzų krakmolu, čili dribsniais ir cukrumi uždėkite ant ugnies. Lėtai pilkite pieną, kad nesusidarytų gumuliukų, ir užvirinkite. Norėdami pagerinti skonį, įberkite žiupsnelį muskato riešuto ir cinamono.