Blog

KAIP PARUOŠTI PUIKIĄ ŽOLELIŲ ARBATA

Dėl savo skonio ir naudingų savybių vaistažolių arbatos yra vieni dažniausiai vartojamų gėrimų.

Tai vaisių, prieskonių, lapų ar sėklų užpilai, išmirkyti šaltame ar karštame vandenyje: šie nuovirai ne tik džiugina gomurį maloniu skoniu, bet ir yra natūrali priemonė nuo daugelio problemų.

Tačiau kaip paruošti tobulą žolelių arbatą, galinčią išgauti visas naudojamų produktų organines savybes ir aromatus? Išsiaiškinkime kartu!

Ingridientai

Norint paruošti tobulą žolelių arbatą, pirmiausia reikia aukštos kokybės ingredientų.

Norint gauti sėkmingą rezultatą, turite nusipirkti birių žolelių arbatų, kurios paprastai parduodamos 50, 100 arba 250 gramų pakuotėse.

Tokiu būdu ne tik kontroliuosite dozę, bet ir galėsite pridėti kitų produktų pagal savo skonį.

Priedai, reikalingi tobulai žolelių arbatai paruošti

  • filtras arba infuzorius: prekyboje jų galima rasti metalinių, silikoninių ar vienkartinių;
  • sietelis: jei neturite filtro/infuzoriaus, galima naudoti ir sietelį, tačiau būkite atsargūs, kad žolelių arbatos gabalėliai nenukristų į vandenį;
  • vaistažolių arbatos puodelis: yra klasikiniai arbatos puodeliai, su filtrais arba stikliniai arbatos puodeliai su šildytuvu.

Kaip paruošti karštą žolelių arbatą

Norėdami paruošti žolelių arbatą su karštu vandeniu, atlikite šiuos veiksmus:

  • užpildykite filtrą arbą sietelį norimu mišiniu;
  • įdėkite į puodelį;
  • virdulyje užvirkite vandenį;
  • supilkite verdantį vandenį į puodelį;
  • uždenkite puodelį dangteliu arba audeklu ir palaukite apie dešimt minučių;
  • išimkite filtrą arba sietelį, leiskite arbatai šiek tiek atvėsti ir išgerkite gėrimą.

Kaip geriausiai išsaugoti karštą žolelių arbatą

Svarbų karštą arbatą išgerti iš karto, nes aušinant prasideda oksidacijos procesas, dėl kurio prarandama dauguma organinių arbatos savybių ir aromatų. Taigi stenkitės, kad žolelių arbata neatvėstų.

Vienas geriausių būdų išlaikyti arbatą karštą yra termosas.

Šis indas, jei naudojamas teisingai, gali išlaikyti arbatą šiltą daugiau nei aštuonias valandas.

Jei neturite termoso, puikiai tiks arbatinukas su šildytuvu.

Kaip paruošti šaltą žolelių arbatą

Atėjus vasarai populiaru pasimėgauti šviežia žolelių arbata dar ir dėl to, kad, be nuostabaus kvapo, ji turi geresnes troškulį malšinančias  ir  sveikesnes savybes nei kiti pramoninės kilmės saldūs gėrimai.

Norėdami paruošti šaltą žolelių arbatą, turite naudoti šalto užplikymo metodą, kurį sudaro šie veiksmai:

  • užpildykite filtrą pasirinkta žolelių arbata;
  • pripildykite ąsotį šaltu arba kambario temperatūros vandeniu;
  • įdėkite filtrą į ąsotį ir uždenkite viską audiniu arba dangteliu;
  • palikite šaldytuve nuo trijų iki šešių valandų, kad arbata pritrauktų;
  • išimkite filtrą ir laikykite šaldytuve, kol paruošite patiekti.

Žolelių arbata šaldytuve gali būti laikoma iki septynių dienų ir išsaugos visas naudingas ir skonines naudojamų ingredientų savybes.

Vaistažolių arbatos birios ir kapsulėse

Prekyboje galite rasti daug įvairių žolelių arbatos alternatyvų, įvairių skonių.

Be jau minėtų birių žolelių arbatų, tinkama alternatyva yra  kapsulėse parduodamos arbatos, pvz., gaminamos DolceVita.

Tai žolelių arbatos, kurias galima paruošti visomis pagrindinėmis kavos aparatų sistemomis, paprastai, greitai ir neprarandant pasirinktų ingredientų skonio ir savybių:

  • Su Nespresso® suderinamos žolelių arbatos kapsulės
  • Su Dolce Gusto® suderinamos žolelių arbatos kapsulės
  • Espresso Point® suderinamos žolelių arbatos kapsulės
  • Su Uno System® suderinamos žolelių arbatos kapsulės