Blog
ARABICA IR ROBUSTA

Kaip išsirinkti mėgstamą kavos mišinį?
Arabica rūšys mėgsta vėsesnį klimatą ir auginamos 900–2000 metrų aukštyje; jos yra geriausios kokybės organoleptiniu požiūriu ir sudaro tris ketvirtadalius pasaulio produkcijos. Jos kava saldi, turtinga aromatais ir maloniai rūgšti. Kofeino kiekis svyruoja nuo 1,1% iki 1,7%, priklausomai nuo rūšies.
Robusta rūšys, paprastai yra stipresnės ir atsparesnės ir auginamos lygumose 200–600 metrų aukštyje; dėl šių priežasčių joms reikia mažiau dėmesio ir jos į rinką paprastai pateikiamos žemesnėmis kainomis nei arabikos. Kofeino kiekis svyruoja nuo 2% iki 4%, „Robusta“ kava tikrai yra sodresnė, mažiau kvapni ir išliekančio kartoko poskonio.
Mūsų kūrybiškumas ir gebėjimas maišyti skirtingas rūšis ir kilmę kartu su mažo puodelio tradicija sukūrė tai, kas šiandien visame pasaulyje žinoma ir vertinama kaip itališkas espresso.
O koks derinys tavo mėgstamiausias? Atraskite itališkų espreso mišinių įvairovę ir išsirinkite tą, kuri geriausiai atitinka jūsų skonį.