Blog
KAIP PARUOŠTI MOKAČINO NAMUOSE: VISI BŪDAI, KAD JIS PAGAMINTI TAI GERAI KAIP KAVINĖJE

Be kavos ir kapučino, klasikinių itališkų pusryčių, yra ir kitų alternatyvų, pavyzdžiui, mokačino.
Tai skanus karštas kavos, šokolado ir pieno skonio gėrimas , kuris suputojamas ir išlieka putojantis kaip įprastas kapučinas. Galima praturtinti pagal asmeninį skonį, prieskoniais, kakavos milteliais ar grietinėle, taip pat ir šokolado dribsniais ar pabarstukais.
Mocaccino – tai gėrimas, kuris dažniausiai užsakomas bare, bet niekas netrukdo patogiai jo paruošti namuose : pažiūrėkime, kaip tai padaryti!
Kas yra moka
Mokačino puikiai dera tarp kavos skonio , kapučino putos ir šokolado riebumo .
Galima būtų laikyti ir kaip desertą, puikiai tinkantį pusryčiams ar skanesniam povalgiui.
Tiesą sakant, galite naudoti plaktą pieną kaip ir klasikiniame kapučino, tačiau daugelis žmonių vietoj plakto pieno naudoja plaktą grietinėlę. Akivaizdu, kad netoleruojantiems ar veganams mokačino puikiai tiks ir naudojant augalinės kilmės pieną (ypač lazdyno riešutų pieną, kuris puikiai dera su šokoladinėmis natomis).
Kitą variantą siūlo ne kakavos miltelių, o kakavos miltelių papuošimui naudojantys maltą cinamoną, suteikdami pikantiškesnį skonį savo mokasinui, kurie vietoj kakavos miltelių naudoja tirpintą šokoladą ar medų.
Dabar pažiūrėkime į pagrindinį klasikinio mokačino receptą. Kiekvienam pritaikymo tipui turime tiek laiko, kiek norime, kad galėtume eksperimentuoti su naujais deriniais.
Kaip paruošti tobulą Mokačino
Norint gauti mokačino , procedūra yra labai paprasta ir greita . Visų pirma, jums reikia gauti labai nedaug ir paprastų ingredientų:
- Šokoladas (gali būti, pagal jūsų pageidavimus: tamsus, pieniškas, bet ir su baltuoju suteiks absoliučiai nepakartojamą mokačino aromatą)
- Pienas (taip pat gali būti augalinis)
- Kava
- Didelis puodelis (arba stiklinė, jei norime išgauti daugiau scenografinio efekto)
Pirmas žingsnis: šokoladas
Visiškai ištirpinkite šokoladą kartu su dalimi pieno iki kreminės masės. Galima daryti dvigubame katile virš kaitros, arba mikrobangų krosnelėje, svarbu, kad rezultatas nebūtų visiškai skystas, o išliktų tirštesnis kremas.
Supilkite mišinį į puodelį ar stiklinę, kad nusistovėtų ant dugno.
Antras žingsnis: pienas
Likusį pieną pašildykite ir specialiu pieno plakikliu išplakite iki putų.
Pieno plakikliai dažnai yra daugumoje kavos aparatų, tačiau jei jo neturite, galite naudoti elektrinius plaktuvus arba panardinamąjį maišytuvą: tereikia apsišarvuoti kantrybe ir karštą pieną išputoti per dvi ar tris minutes. bet kuriuo atveju, kol pamatysite, kad ant paviršiaus susidaro putos.
Trečias žingsnis: kava
Paruoškite espreso kavą.
Galite paruošti espreso kavą, tradiciškai gaminamą su mokos puodu, tačiau taip pat galite lengvai ir greitai paruošti puikią espreso kavą pagal šį receptą, tiesiog su kavos aparatu, su Dolce Vita kavos kapsulėmis (suderinama su Dolce Gusto®). ir A Modo Mio®)
Ketvirtas žingsnis: sumaišykite ingredientus
Supilkite kavą į puodelį, tada švelniai ir atsargiai įpilkite pieno putos.
Šiuo metu pagal pageidavimą galime pasaldinti baltuoju cukrumi, ruduoju cukrumi ar medumi, taip pat pabarstyti kakavos milteliais ar cinamonu. Taip pat galite nuspręsti papuošti (ir praturtinti) keliais plaktos grietinėlės sluoksniais.
Mokačino kapsulėse: patogi ir skani alternatyva!
Tiems, kurie neturi laiko ar ingredientų, alternatyva yra Mokaccino DolceVita kapsulės : – Su Nespresso® suderinamos mokaccino kapsulės – Su Modo Mio® suderinamos mokaccino kapsulės – Su Firma® suderinamos mokaccino kapsulės – Su Uno System® suderinamos mokaccino kapsulės – Espresso Su Point® suderinamos mokaccino kapsulės – su Dolce Gusto® suderinamos mokaccino kapsulės
Mokaccino DolceVita kapsulių dėka per kelias sekundes galite mėgautis mokačino skoniu, pasikrauti energijos ir skonio bei pradėti dieną tinkamai: tereikia paprasto kavos aparato.